Om oss

Det pedagogiska materialet har tagits fram av mig och min man. Jag är förskollärare/lärare för yngre åldrar med erfarenhet från både förskola, förskoleklass och grundskola. Jag har själv jobbat med materialet och det är mycket uppskattat bland alla barn. Det är inspirerande och roligt och barnen utvecklar sitt lärande i en rad olika områden vilket gör att barnen längtar till förskolan/skolan där de får jobba med Djurhjältarna. Vi tycker att barn i förskola, förskoleklass och grundskolan ska få ett meningsfullt lärande som skapar en lust och nyfikenhet att vilja lära sig mer.

Att planera för lektioner tar tid då innehållet ska vara kopplat till läroplansmålen samtidigt som vi ska synliggöra vad vi gör i förskolan/skolan. Tid är en bristvara och vi vill med Djurhjältarnapaketen göra det enkelt för alla lärare/pedagoger att få in många läroplansmål på ett lustfyllt och roligt sätt samtidigt som arbetet har ett hållbarhetsperspektiv med en tydlig röd tråd. Att värna om djur, natur och miljö och om varandra är viktigt att få in tidigt i barnens värld. Här har vi som lärare, pedagoger och föräldrar en viktig roll i att inspirera och synliggöra hur vi ska agera hållbart och tänka på djuren, naturen och miljön.

Målet med våra lektionsplaneringar är att de ska vara enkla att följa, dels genom en steg-för-steg-guide vad man kan säga och göra, dels en presentation som visas under arbetspassen. Materialet innehåller mycket fakta, quiz, uppdrag, länkar mm. Som pedagog väljer du naturligtvis själv vad du vill säga/göra men vi ger dig möjligheten att få färdiga lektionsplaneringar som även en vikarie kan använda om du själv är borta vid något tillfälle.

Vi har valt att i första versionen av Djurhjältarnas material utgå från elefanten som är ett hotat djur med mycket känslor. Elefanten månar om familjen och vi tror att alla kan relatera till den på något sätt. Om paketet med elefanten fungerar så bra som vi tror att den kommer att göra så kommer vi fortsätta ta fram material med andra hotade/utrotningshotade djur.

På vår hemsida har vi också valt att lägga ut en del gratismaterial och vi kommer även i fortsättningen att lägga ut mer gratismaterial, så kika gärna in med jämna mellanrum. Detta material är tänkt att vara roliga och enkla uppgifter som du kan använda som extramaterial.

Barnen älskar Djurhjältarna. Det väcker en nyfikenhet hos dem och de längtar till nästa tillfälle!

Madelene, förskollärare

Det är ju precis ett sånt här material man vill ha – det är så enkelt att använda och allt är klart!
Det sparar mig så mycket tid och barnen tycker att det är så kul.

Linnéa, förskollärare

Att få jobba med Djurhjältarna är för mig som pedagog intressant och spännande och vi lär oss massor tillsammans!

Elisabeth, pedagog

Alla vill vara djurhjältar

Kontakta oss

Har du något du behöver hjälp med eller vill lämna synpunkter?
Saknar du någon Djurhjältarprodukt?
Kontakta oss gärna via kontaktformuläret.

Det går även bra att maila oss direkt på info@djurhjaltarna.se